Tuesday, May 15, 2007

Knäckemackan!

Jag skulle sprungit idag. Men det blåste så mycket, så jag la ner det. Men hurtig är jag ändå, för andra dagen i rad har jag spelat pingis med Eric. Nu lät det som om jag var stolt över att ha gjort det. Och det är jag, men bara i smyg, för jag vet att det egentligen är en skam.
Vi fikade iallafall, så tro inget annat ;-)
Idag har lite olika grejer flygit omkring. Först så flög mitt engelska-mvg all världens väg efter nationella proven. Sen flög jag...Äh, fan. Jag tänkte vara lite kul och skriva lite kul saker som flög iväg, men kom inte på ngt. Så det blev tomt. Jag är rätt så trött just nu, helt slut efter pingisen plus en promenad med Lulle :D

Kom på en sak jag flög: Flög med Scooch (Storbritanniens bidrag) :D
Mitt hår flög av också! Jag klippte mig i måndags, för kort, som vanligt. Men äh, de va inte såå illa denna gång, jag sa verkligen till nu, och lite måste man väl klippa sig iaf...
Om jag hade kommit på hela grejen lite tidigare hade de blitt grymt flyt på inlägget. Men de bidde de inte.

Åh, de va ju en hemsk grej som vi diskuterade i matsalen. Just det, knäckebröd. Och nu handlar det inte om hur mitt matsmältningssystem påverkas av intag av knäcklebröd, utan på vilken sida man ska bre på. Det finns ju inget rätt och fel, och hälften brer här och där. Men det egentliga, rätta svaret (mitt svar) är att man alltid brer på den sida där inte finns/ är minst frön på. Dock så finns det brister i detta resonemang, då det på en del knäckebröd finns stora hål på de "frötomma" sidorna. Att bre där är oerhört svårt, man kan omöjligt få till en jämn yta (även om jag älskar smörklumpar, så måste ju min teori vara bruklig för merparten av människosläktet). Detta gör att man måste väga in båda aspekterna i sitt beslut, där frö-mängden står för den största delen av bestämmandet av bre-sidan.













Anta att de två bilderna representerar en över och undersida på en knäckemacka. Du ska nu med hjälp av dina nya kunskaper bestämma vilken sida du bör bre på, för att vara en vettig människa. Motivera ditt svar! (Ursäkta bilderna, men utbudet av knäckemacksbilder är inte det bästa, tyvärr..Där har mänskligheten mycket att göra).

Bre-sidan. Det leder mig osökt in på fotboll, en bredsida. Vi ska ju snart ha friluftsdag, fotboll gäller för tvåorna. Då ska min klass äga loss på planen :D Då ska jag visa alla hur fucking bra jag är ;-)

Oj. Nu ska jag sova, det är dags. Sista skoldagen för veckan imorn, gutt :)
Natti!

6 comments:

Anonymous said...

Man brer ju på undersidan/ den utan frön eller gropar. Så är det bara!

Anonymous said...

Håller helt och fullt med föregående talare.

Marcus said...

men problemet är ju den om det är gropar på ena sidan, och frön på den andra? vilken tar man då?

Anonymous said...

Finns det?

Och i så fall så sitter fröna troligen så pass mycket fast i brödet att det inte är några problem att bre mackan, om man tar hänsyn till eventuell erosion av frön vid själva bredningen.

Man får nog utgå från en viss prioriteringsordning:

1. Bre på den plattaste sidan, utan gropar.
2. Bre på den plattaste sidan, utan gropar, men med rejält fastgjorda frön.
3. Få panikångest över att du inte vet vad du ska välja för sida och bli apatisk någon vecka eller så.
4. Läs "99 sätt att bre en knäckemacka: Platt och gropigt" av Gustav Wasa ;)

Marcus said...

vet du vad, Lul? Ibland är du sjukare än mig ;D Men det är kul med sjuka människor!!! :D

Anonymous said...

Visst är det...

I WILL MURDER YOU ALL!

Hehe ;) ^^ ;) ^^ ^^ ^^ :) :D